داوری
همیشه یک راه کوتاهتر وجود دارد!
اکثر افراد وقتی در قراردادهای خود به اختلاف بر میخورند، تصور میکنند تنها راه ممکن برای حل اختلاف، تندادن به خواستهی طرف و یا مراجعه به دادگاه است. جالب است بدانید امروزه بزرگترین اختلافات تجاری بازرگانان بزرگ و حتی کشورهای ابرقدرت هم، معمولاً خارج از مراجع دادگستری حلوفصل میشود. داوری یک راهکار مترقی، سادهتر و کمهزینه تر است که قدرتی برابر با تصمیمات دادگاهها دارد. علاوه بر امکان داوری حضوری، ابزارهای آنلاین امکان حلوفصل از راه دور اختلافات را فراهم کرده است. با استفاده از این روش، طرفین اختلاف با صرف زمان و هزینهی بسیار کمتر، در یک فرایند تخصصی و دقیق اما سریعتر، رأیی با اعتبار رأی قضات دریافت میکنند که نه تنها در ایران، بلکه قابلیت اجرا در کشورهای خارجی را نیز دارد…
فهرست مطالب
مزایای داوری توسط وکیل متخصص
4 برابر سریعتر از دادگاهها (حدوداً)
فرایند داوری بهطور معمول ظرف 3 ماه خاتمه پیدا میکند، در حالیکه رسیدگی در دادگاههای عمومی حقوقی معمولاً بین یک تا دو سال زمان خواهد برد.
4 برابر ارزانتر از دادگاهها (حدوداً)
بهطور مثال، حقالزحمه داوری برای خواستههای زیر یک میلیارد تومان 2 درصد بهای خواسته است، در حالیکه هزینهدادرسی دادگاهها برای مرحلهی بدوی و تجدیدنظر حدوداً هشت درصد بهای خواسته است.
حذف تشریفات زائد
داور به هیچ وجه مانند دادگاهها، مکلف به رعایت تشریفات طاقتفرسا و زمانبر قضایی نیست.
100% تخصصیتر
برخلاف قضات شریف دادگستری که مکلف به اظهارنظر در خصوص انواع مختلف پروندهها هستند، داوری عموماً بهصورت تخصصی و حرفهای انجام میشود.
امکان انجام کار به صورت آنلاین
با توجه به قانون تجارت الکترونیک و قانون آیین دادرسی مدنی، در صورت رضایت طرفین داوری، امکان برگزاری کاملاً آنلاین تمام فرایند داوری وجود دارد.
کاملاً قانونی
داوری وفق قانون آیین دادرسی مدنی و سایر قوانین موضوعهی کشور، امری پذیرفته شده و قانونی بوده و مانند رأی دادگاهها دارای اعتبار قانونی و الزامآور است.
برای ثبت درخواست داوری به صورت حضوری یا آنلاین از طریق شماره زیر با من تماس بگیرید
اگر هنوز به اختلافی بر نخوردهاید، کافیست شرط داوری زیر را در قرارداد خود بگنجانید:
تمام اختلافات و دعاوی ناشی از این قرارداد و یا راجع به آن از جمله انعقاد، اعتبار، فسخ، نقض، تفسیر، آثار یا اجرای آن به موسسه حقوقی و داوری ویرا دادپرداز مدائن به شماره ثبت 6317 ارجاع میگردد تا مطابق با قانون، آیین داوری آن موسسه و عرف تجاری ذیربط بهصورت قطعی و لازمالاجرا حلوفصل گردد. شرط داوری حاضر، موافقتنامهای مستقل از قرارداد اصلی تلقی میشود و در هر حال لازمالاجرا است.
انجام داوری در چهار مرحله
تمام مراحل میتواند به صورت حضوری یا آنلاین انجام شود.
1
درخواست داوری
2
بررسی دلایل و اظهارات
3
برگزاری جلسه آنلاین
4
صدور حکم
تجربه و تخصص من در زمینه داوری
من سعید نجات زادگان، وکیل پایه یک دادگستری و داور اختلافات تجاری و فضای سایبر هستم. یکی از فعالیتهای تخصصی من، داوری اختلافات تجاری و دعاوی فضای مجازی بوده و به حل و فصل منازعات کسبوکارهای آنلاین و شرکتهای این حوزه نیز بسیار علاقمندم .
دارای بیش از 10 پرونده موفق در این زمینه
اخذ گواهینامه طی 5 دورهی تخصصی ارتقاء صلاحیت علمی داوری در انجمن علمی آیین دادرسی مدنی ایران
عضو مرکز داوری کانون وکلای خراسان
تسلط به مفاهیم تجاری و فناوری اطلاعات و همکاری با چندین استارتاپ
تجربیات متعدد داوری در اختلافات تجاری و استارتاپی
همبنیانگذار استارتاپ ریشسپید
موسس و مدیرعامل موسسه حقوقی ویرا دادپرداز مدائن
برخی برندهایی که برای امر داوری به من اعتماد کردند.
سوالات متداول
انتخاب داور نسبت به رسیدگی قضایی مزیتهای گوناگونی دارد که مهمترین آن سرعت در رسیدگی است. از دیگر مزایای داوری نسبت به رسیدگی در دادگاهها انتخاب داور توسط طرفین، سهولت در رسیدگی، کمتر بودن هزینهی داور، تخصصیتر بودن داوری، انعطافپذیری داوری، امکان تعیین داوری بصورت آنلاین، انتخاب محل رسیدگی داور میباشد.
بله، مطابق ماده 455 قانون آیین دادرسی مدنی، ” متعاملین میتوانند ضمن معامله ملزم شوند و یا به موجب قرارداد جداگانه تراضی نمایند که در صورت بروز اختلاف بین آنان به داوری مراجعه کنند و نیز میتوانند داور یا داوران خود را قبل یا بعد از بروز اختلاف، تعیین نمایند.”
مدت داوری را طرفین با توافق یکدیگر معین میکنند. اگر برای داوری مدت تعیین نشده باشد، مطابق تبصره ماده 484 قانون آیین دادرسی مدنی مدت قانونی آن 3 ماه میباشد. البته این مدت را میتوان با توافق تمدید کرد.