وکیل ارز دیجیتال

وکیل ارز دیجیتال در مشهد

اگر مسائلی همچون کلاهبرداری ارزهای دیجیتال، سوال حقوقی در زمینه ارزهای دیجیتال و یا نیاز به تنظیم شکایت در حوزه ارزهای دیجیتال دارید، وکیل سعید نجات‌زادگان بهترین وکیل ارز دیجیتال در مشهد می‌تواند به شما کمک نماید.

برای مشاوره تلفنی و یا رزرو وقت مشاوره حضوری با این شماره تماس بگیرید: 09151084421

آدرس دفتر: مشهد، بلوار خیام جنوبی، بین خیام جنوبی10 و 12، پلاک 78 [مسیریابی با نشان]

امروزه با گسترش نفوذ ابزار‌های دیجیتال در عرصه‌های گوناگون و همزمان با گرایش بیش از پیش به پرداخت از طریق واسطه‌های الکترونیک، رمز ارزها  نیز از اهمیت بسزایی برخوردار شده‌اند.

از مشهور‌ترین رمز ارزها می‌توان به بیت‌کوین، اتریوم و دوج کوین اشاره کرد.

رمز ارزها نه تنها به عنوان ابزاری برای پرداخت، بلکه به عنوان وسیله‌ای جهت حفظ ارزش پول و سرمایه‌گذاری توجه بسیاری از معامله‌گران و فعالان اقتصادی را در سرتاسر جهان را به خود جلب کرده‌اند.

جهت آشنایی اولیه و اجمالی با رمز ارزها به اختصار باید گفت رمز ارز یک ارز رمز نگاری شده است که توسط  یک رشته رمزنگاری مورد حفاظت قرار می‌گیرند. این حفاظت تقریباً  مانع از هرگونه جعل یا دو بار خرج کردن را می‌شود.

ارز‌های رمزنگاری شده به صورت غیرمتمرکز کنترل می‌شوند که به لحاظ ساختاری در مقابل نظام‌های بانکداری متمرکز قرار می‌گیرد.

غیرمتمرکز سازی در رمز ارزها از طریق تکنولوژی زنجیره بلوکی (BlockChain) امکان‌پذیر شده‌ است. از مزیت‌های بسیار مهم نظام غیرمتمرکز فناوری زنجیره بلوکی ناشناس ماندن، امنیت و نفوذ‌ناپذیری طی انجام تراکنش‌ها است.

همزمان با فراگیری و محبوبیت روزافزون رمز ارزها، همانند هر پدیده‌ی نوظهور دیگری، نیاز به قانون‌مند کردن این عرصه و وضع قوانین و مقررات در جهت ضابطه‌مند کردن استخراج، معامله و استفاده از آن نیز حس می‌شود.

در ایران پس از اوج‌گیری قیمت بیت‌کوین و سایر رمز ارزها، افراد بیشتری در زمینه‌های مختلف از جمله معامله، استخراج و فروش رمز‌ارز آغاز به فعالیت کردند.

در کشور ایران، تا زمان نگارش این مطلب، قانون جامعی در راستای بیان احکام و مقررات رمز ارزها مورد تصویب قرار نگرفته و همین امر باعث سرگردانی و بلاتکلیفی فعالان این عرصه و گاه سبب بروز ضرر‌های مالی به جهت مشخص نبودن مقررات و خلاء قانون‌گذاری شده است.

در این مطلب تلاش می‌کنیم تا با پرداختن به سوالات و موضوعات رایج درباره رمز ارزها ابهامات و مسائل موجود در زمینه رمز ارزها را تا حد امکان پاسخ دهیم.

آیا استخراج رمز ارز از نظر قانونی مجاز است؟

به طور خلاصه جهت آشنایی با فرآیند استخراج رمزارز‌ها باید گفت که در این فرآیند هر کاربر توان پردازشی دستگاه رایانه‌ای خود را در اختیار شبکه‌ی مبادلاتی رمز ارز گذاشته تا از این طریق نسبت به تایید تراکنش‌های دیگر کاربرانِ حاضر در شبکه اقدام کند.

با در اختیار گذاشتن توان پردازشی و تایید تراکنش‌ها، به کاربر مقداری پاداش از سوی شبکه تعلق می‌گیرد. این پاداش همان رمز ارز استخراج شده از سوی کاربر است.

استخراج رمز ارز در حال حاضر با داشتن مجوز استخراج، با منع قانونی مواجه نیست. دو مسئله مهم در زمینه استخراج رمز‌ارز‌ها را حتما بایستی مد‌نظر داشت. نخست اینکه تجهیزات اختصاصی مربوط به استخراج رمز‌ارز موسوم به (ASIC)، بایستی به صورت قانونی و با پرداخت کامل حقوق و عوارض گمرکی به کشور وارد شده باشند.

هم‌اکنون امکان ثبت سفارش واردات تجهیزات مربوط به استخراج رمز ارز فراهم بوده و می‌توان آن‌ها را به صورت قانونی وارد کشور کرد.

متاسفانه در حال حاضر اکثر تجهیزات مربوط به استخراج رمز ارز در کشور به صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند.

در صورت کشف دستگاه‌های قاچاق مربوط به استخراج رمز ارز، نیروی انتظامی به عنوان ضابط قضایی اقدام به ضبط این تجهیزات می‌کند.

مسئله دوم مربوط به انرژی مصرفی مربوط به تجهیزات استخراج رمز‌ ارز است.

دستگاه‌های استخراج رمز‌ ارز مصرف انرژی بسیار بالایی داشته و بهای ارزان انرژی برق در ایران نیز باعث شده کشورمان به یکی جذاب‌ترین نقاط جهان برای استخراج غیرمجاز رمز‌ ارز تبدیل شود.

به موجب قانون، استخراج رمز‌ ارز تنها با محاسبه برق مصرفی به نرخ مصوب جهت استخراج رمز‌ ارز مجاز است. استفاده از انشعاب خانگی، صنعتی و کشاورزی جریمه مربوط به استفاده از انشعاب برای مصارف غیر‌مرتبط را برای استفاده کننده در پی دارد.

در صورت استخراج رمز ارز بدون مجوز قانونی، برق مصرفی جهت استخراج بر اساس نرخ مصوب برای استخراج و بر مبنای برآورد تقریبی میزان انرژی استفاده شده محاسبه، و بهای آن از استخراج کننده اخذ می‌شود.

هم‌اکنون استخراج رمز‌ ارز با اخذ مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت امکان پذیر بوده و در صورتی که مزرعه استخراج 100 کیلووات (معادل مصرف تقریبا 50 دستگاه استخراج) مصرف برق داشته باشد، امکان اخذ مجوز جهت شروع به کار را خواهد داشت.

آیا پرداخت بهای خدمات و کالا به وسیله رمز ارز قانونی است؟

همزمان استفاده اقشار مختلف مردم از رمز ارز، برخی کسب و کار‌ ها نیز به فکر پذیرش رمز‌ ارز به عنوان ابزاری برای پرداخت بهای خدمات و کالا‌های عرضه شده افتاده‌اند. در این بین حتی برخی شرکت‌های بزرگ بین‌المللی نیز برنامه‌هایی جهت ارائه ارز اختصاصی خود جهت انجام مبادلات را نیز مطرح کرده‌اند.

پرداخت به وسیله‌ رمز ارز به علت ایجاد رقابت با پول رسمی کشور و عدم امکان نظارت دقیق بر مبادلات صورت گرفته، از سوی دولت‌ها مورد استقبال قرار نگرفته و محدود یا ممنوع شده است.

گفتنی‌ست بر اساس آیین نامه استخراج رمز‌ ارزها، استفاده از رمز‌ ارز در مبادلات داخلی ممنوع اعلام شده است.

لذا پذیرش رمز‌ارز توسط ارائه دهندگان کالا و خدمات در داخل کشور مجاز نبوده و در حال حاضر امکان پرداخت با رمز‌ارز به طور قانونی در کشور میسر نیست.

عدم امکان نظارت شخص ثالث بر تراکنش‌ها و امکان بروز جرایمی همچون پولشویی از علل این ممنوعیت است. کشور‌های زیادی در راستای راه‌اندازی رمز‌ارز ملی نیز گام برداشته‌اند و بانک مرکزی ایران نیز برنامه‌هایی در این زمینه در دست اجرا دارد.

معامله، صرافی و سبدگردانی رمز ارز به لحاظ قانونی چه وضعیتی دارد؟

در حال حاضر، بر اساس دستورالعمل شورای عالی مبارزه با پولشویی، به‌ کار‌گیری رمزارزها در تمام مراکز پولی و مالیِ رسمی، ممنوع اعلام شده است.

از آنجایی که انواع رمزارزها از این قابلیت برخوردار هستند که به ابزاری برای پولشویی و تامین مالی تروریسم و به طور کل، جابه‌جایی منابع مالی مجرمان بدل شوند، حوزه نظارت بانک مرکزی برای پیشگیری از وقوع جرائم از طریق رمز‌ ارزها، موضوع ممنوعیت به کارگیری ارزهای مجازی را ابلاغ کرده است. لذا بانک‌ها موسسات مالی و اعتباری و صرافی‌های رسمی که تحت نظر بانک مرکزی به فعالیت مشغولند، از معامله و ارائه خدمات مربوط به رمز ارزها منع شده‌اند.

به موازات ممنوعیت بانک‌ها و صرافی‌های رسمی از مبادلات رمز‌ارزها، سایت‌های اینترنتی متعددی جهت خرید و فروش این ارز‌ها در سطح اینترنت به فعالیت می‌پردازند. توجه داشته باشید که علی‌رغم اعلام ممنوعیت مبادلات رمزارز‌ها در مراجع رسمی، خرید و فروش این ارز‌ها هم‌اکنون با مانع قانونی مواجه نیست. لذا مبادله و نگهداری رمزارزها در حال حاضر عملی مجرمانه محسوب نمی‌شود.

البته اگر مبادلات رمز‌ارز‌ها وسیله‌ای در جهت اعمالی نظیر پولشویی، رشوه و دیگر اعمال غیر‌قانونی قرار بگیرند، در این صورت قابل پیگیری و مجازات هستند.

سبدگردانی عملی است که طی آن فردی آشنا به بازار، ضمن استفاده از سرمایه تامین شده از سوی سرمایه‌گذار اقدام به انجام معاملات‌ کرده و طبق توافقات صورت گرفته در میزانی از سود حاصله، با صاحب سرمایه شریک می‌شود. در حوزه رمز‌ارزها نیز برخی اشخاص نسبت به سبدگردانی برای مشتریان اقدام می‌کنند.

سبدگردانی همانند معامله رمزارز‌ها جرم تلقی نشده و امری مجاز است. باید توجه داشت بر خلاف سبدگردانی در بورس اوراق بهادار که نهاد‌های دارای مجوز و احراز صلاحیت شده در آن فعالیت می‌کنند، در حوزه رمز ارزها تاکنون مجوزی برای سبدگردانی توسط نهاد‌های رسمی صادر نشده است.

از این رو بایستی پیش از سپردن سرمایه به اشخاص جهت سبدگردانی، از تخصص، قابل اعتماد بودن و اخذ تضمین مناسب جهت اطمینان از صحت عملکرد آتی ایشان اقدامات لازم را به‌عمل آورد.

چگونه می‌توان به صرافی‌های موجود در اینترنت جهت انجام مبادلات اعتماد کرد؟

همان‌طور که در بالا نیز اشاره شد، بانک‌ها و صرافی‌های رسمی از مبادلات مربوط به رمز ارز منع شده‌اند. این ممنوعیت سبب شده تا صرافی‌های متعددی در بستر اینترنت شروع به فعالیت کرده و خدمات متنوعی مربوط به مبادلات رمز ارز‌ها را ارائه دهند.

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های فعالین و معامله‌گران رمزارز‌ها چگونگی اعتماد و اطمینان به صرافی‌هاست.

باید توجه داشت متاسفانه هم‌اکنون نماد اعتماد الکترونیکی به صرافی‌های ارائه‌ دهنده  خدمات مرتبط با رمز‌ ارز تعلق نمی‌گیرد و صرفا احراز هویت و ثبت دامنه آنها در سامانه نماد اعتماد الکترونیکی امکان پذیر است. مشاهده نماد اعتماد الکترونیکی در وب‌سایت سبب می‌شود تا مشتریان کسب و کار های اینترنتی با اطمینان خاطر و اعتماد بیشتر نسبت به دریافت خدمات از طریق فضای مجازی اقدام کنند.

عدم امکان اعطای نماد الکترونیکی به صرافی‌ها ضرورت توجه بیش از پیش نسبت به اعتبار و اطمینان از صحت عملکرد آنان را نمایان می‌کند.

بایستی هنگام معامله رمز‌ارز‌ها بالاخص هنگامی که قصد انجام مبادلات با مبالغ کلان را داریم، تنها نسبت به انجام معامله با صرافی‎‌های معتبر و شناخته‌شده و ترجیحا دارای آدرس و شماره تلفن معتبر اقدام کرده تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری شود.

در صورت مواجهه با مشکلات حقوقی در خلالِ مبادلات با صرافی‌ها توصیه ما این است که با مشاوران حقوقی در جهت طرح شکایات از صرافی رمز ارز در ارتباط باشید.

سوالات حقوقی ارز دیجیتال

اگر در زمینه ارز‌های دیجیتال سوالات حقوقی پیش آمده است در بخش نظرات سوال‌تان را بپرسید تا بهترین وکیل ارز دیجیتال در مشهد

سوالات و نظرات
سوال یا نظرتان را برای ما بنویسید، کامنت‌ها برای ما مهم هستند و سریع به انها پاسخ می‌دهیم! ما پاسخ نظرات را از طریق پیامک به شما اطلاع‌رسانی می‌کنیم.

30 پاسخ

  1. مقداری ارز دیجیتال مثلا به اتریوم به سایت معامله کننده واریز کردم و این ارز را به ارزی دیگر مثلا تتر تبدیل کردم و تمام کارها توسط سایت تایید شده و بعد از تبدیل ارز به من اجازه خروج ارز دیجیتال دوم یعنی تتر رو هم داد – بعد دو هفته با من تماس گرفته معامله انجام شده مورد قبول نیست و باید از ارز خارج کرده رو به سایت پس بدین
    موقع شکایت سایت از من، من می تونم بنا بر تایید خود سایت در مورد معامله من و اجازه خروج ارز دیجیتال تتر از سایتش تو شکایت نامه از داداگاه رای مثبت بگیرم

    1. با سلام، سایت مزبور ادعای عجیبی کرده و بنظر می‌رسه این ادعا نتونه راه به جایی ببره. حتماً پیش از تغییر اطلاعات در سایتشون، به روش مناسبی از اطلاعات موجود در سایت تامین دلیل کنید. وقت خوش

  2. اینجانب به دوستم ۳ میلیون تومن پول واریز کردم تا ارز brg رو بخره در تاریخ مشخص پیام هم دادم اس ام اس های واریز و اسم ارز نیز موجوده
    بعد از اینکه قیمت ارز brg چند برابر شد بهش گفتم ارز رو بفروش بعد گفت استاپ خورده ۴.۵ میلیون تومن بهم برگردوند در حالی که این ارز در کیف پول نگه داری میشد به دروغ نمیخاد سودمو بده و حاشا میکنه چجوری باید پیگیری کنم
    لطفا راهنمایی کنید

    1. با سلام، بر فرضی که بتونید این ادعاها رو اثبات کنید، می‌تونید مبلغ دریافتی (4.5 میلیون تومان) رو بهش پس بدید و ارزتون رو پس بگیرید. وقت خوش

  3. سلام، حدود یکسال پیش حسابم مورد سواستفاده قرار میگیره که خوشبختانه هکر دستگیر و اعلام میکنه که حسابها رو هک و ارز دیجیتال حاصل از خرید این پولها دستش است، اما پلیس فتا با بررسی رایانه و.. متهم متوجه میشن که من با ایشان معامله و کارت فروشی کردم در حالی که من اصلا نیاز مالی ندارم و ادله بابت اموال و تحصیلاتم ارائه دادم، البته در همان روز هک حسابم که خودم شاکی بودم به پلیس گفتم موبایل دو روزه مشکل داره و اطلاعاتش نیست اما بررسی نکردند از متخصص پرسیدم گفتند موبایلم از راه دور در دسترس هکر بوده و چون اینترنت من همیشه روشن بوده توانسته اینکار را بکند، حال من چه کنم آیا قاضی به استناد مطالب تلگرام می‌تواند مرا شریک جرم بداند و متهم قلمداد کند.

    1. سلام و وقت خوش، باید سعی کنید با ارائه‌ی دلایل و مدارکی از جمله ip که تراکنش‌ها رو انجام داده، اثبات کنید که تلفن همراهتون هک شده؛ اما بطور کل می‌شه مدعی شد ادله و مستنداتی که از طریق تلگرام ارائه می‌شه ارزش و اعتبار کمتری از ادله‌ی دریافتی از سایر شبکه‌های اجتماعی داره. وقت خوش

  4. سلام خسته نباشید من سوالی داشتم اینکه من میتونم سایتی بزنم و شروع به فروش سیگنال ارز دیجیتال ( نه بورس اوراق بهادار ) بکنم ؟ چون خرید و فروش ارز دیجیتال در ایران قانونی است و سایت های زیادی این کار رو انجام میدن و حتی درگاه پرداخت زرین پال دارن و خیلی وقت هست مشغول این کار هستند . میخواستم بدونم که چطور من این کار رو انجام بدم که قانونی باشه و مشکلی پیش نیاد . البته بگم که من به هیچ عنوان فروش و خرید ارز دیجیتال انجام نمیدهم و قوانین خرید و فروش رو میدونم فقط مشکل من در زمینه سیگنال هست. البته بگم که من هیچ گونه وعده ای جهت افزایش سرمایه نمیدهم و هیچ ارزی از مشتری برای این که برای مشتری سرمایه گذاری کنم نخواهم گرفت.تنها کاری که میکنم فروش سیگنال ها برای معاملات هست که کاربر قبل از پرداخت وجه باید در سایت ثبت نام کند و فرم رضایت نامه را تایید کند

    1. با سلام و احترام، در صورتی که این موارد رو رعایت کنید و صراحتاً عنوان کنید که نباید آنچه می‌گید رو مشاوره در نظر بگیرند و مسئولیت رو از خودتون بردارید، چنین کاری امکان‌پذیره و غیرقانونی نیست. وقت خوش

  5. سلام وقت تون بخیر

    من حدود 50 میلیون برای کسی ارز دیجیتال خریدم ازم شکایت شده که پول سرقتی و هکی بوده تکلیف چیست

  6. یکی از دوستان بنده ایرانی ولی در عراق زندگی میکنه و به گفته خودش معاملات ارزهای دیجیتال انجام میده . به یکی دوستان صمیمی خودش میگه که هر چقد پول داری تبدیل به ارز دیجیتال کن و بفرست که سود آنچنانی دارد. بنده خدا نزدیک به ۱.۲ میلیارد ارز دیجیتال از طریق بنده خرید میکنه و برای دوستش در عراق میفرسته حالا دوستش به بهانه های مختلف از دادن اصل پول و سودش خودداری میکنه و میگه که ارزها بلوکه شدن . بنده در این بین رابط بین صرافی و اون نفری هستم که پولها را به حساب بنده زده و بنده ارزها را خریداری کرده و به حساب ارزی های دیجیتال دوست ساکن عراق فرستادم. همه مدارک و مستندات ارسال ارز هم موجوده و قانونی از صرافی خریداری شده و رسید ها موجود هستن ایا اگر طرف شکایت کنه از دوست ساکن در عراق شکایت متوجه بنده هم میشود؟؟

  7. سلام بنده کارم خرید و فروش ارز دیجیتال هست.
    مشتری هام رو احراز هویت میکنم با برگه تعهد نامه و کارت شناسایی و کارت بانکی سلفی میگیرن میفرستن همراه تاریخ و امضا . و اولین واریز از طریق عابر بانک واریز میشه .

    یکی از این افراد مدارکش و اجاره داده بوده و اطلاعات حساب بانکیشم در اختیار شخص دیگه گذاشته و پولهای دزدی به کارت شخصی که احراز هویت شده بوده زدن و بعد به حساب من برای خرید ارز دیجیتال الان دادسرا ابلاغیه داده که برم باید چیکار کنم و اینکه برای تبرعه شدن چه چیزهایی باید ببرم چون یک شهر دیگه هست دادگاه و اینکه شخصی که احراز هویت انجام داده حضور پیدا نمیکنه در دادگاه و متواریه

    1. با سلام، نیاز هست ابتدا مطالعه‌ی پرونده انجام شود و سپس دفاع متناسبی انجام بدهید. با توضیحاتی که دادید، اگر دفاع مناسبی انجام بدید از خودتون با مشکل خاصی مواجه نخواهید شد. موفق باشید.

  8. سلام. پیگیری هک تراست ولت از طریق پلیس فتا چگونه انجام میشه؟

  9. سلام. در خیابان تلفن همراهم را دزدیدند. داخل گوشی تمام اطلاعات ولت ارز دیجیتالم وجود داشت و نسخه دیگری از اون رو جایی ندارم. هر جایی پیگیری کردم امیدی به پیدا کردن گوشی وجود ندارد. با چند نفر هم صحبت کردم گفتن تلفن های همراه دزدی را تیکه تیکه و قسمت هایی که به کار میآید را میفروشند.
    نمیدونم چکار کنم. کلا بیخیال اون گوشی بشوم و اکانتی از ابتدا بسازم؟

    1. با سلام، بله، متاسفانه درست شنیدید و تلفن همراه را یا تکه تکه می‌کنند و یا در کشورهای هم‌جوار تغییر سریال داده و دوباره به کشور وارد می‌کنند که در هر حال قابل ردیابی نیست.

  10. سلام وقت شما بخیر، میخواهم در بیت کوین بیتکس۲۴ ثبت نام کنم، و خریدو فروش انجام بدم، آیا خانمم میتونه درآمد برنامه بیت کوین رو برای مهریه توقیف کنه؟ اگه قابل توقیف هست میشه شماره کارت دختر ۹ساله ام یا شماره کارت یکی دیگه از اقوام بدم؟ اگه قابل توقیف هست راه کار چیست؟

  11. اگر در خارج از کشور حساب بانکی یا حساب ارزی داشته باشیم و با اشتغال یا سرمایه گذاری پولی(دلار) به دست بیاوریم و پول ما در حساب بانکی خارج از ایران قرار داشته باشد و سپس ارزی که در حساب بانکی ما در خارج از ایران است را به حساب بانکی یک صراف یا یک شخص واسطه در همان کشور یا کشور دیگر انتقال دهیم و آن صراف یا همکاران اون معادل ریالی، ارزی(دلار) که در خارج از کشور به حساب او انتقال دادیم را در ایران به حساب ما واریز بکنند آیا این عمل قاچاق ارز و خلاف قانون می باشد و عملی مجرمانه است؟

    در فرض سوال هیچ ارزی از کشور(ایران) خارج نمی شود و هیچ ارزی هم به کشور(ایران) وارد نمی شود بعد از انتقال پول به حساب ارزی در خارج از کشور آن شخص با موجودی حساب بانکی ای که خودش در ایران دارد معادل ریالی آن را به حساب ما واریز می کند.

    1. با سلام، بنظر اینجانب با توجه به بند الف ماده‌ی 1 و ماده‌ی 2 مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز (با اصلاحات سال ۱۴۰۰)، چنین رفتاری ممکن است جرم محسوب شود. با این حال، بررسی بیشتر و دقیق‌تر موضوع مورد نیاز است:

      بند الف ماده 1 – قاچاق کالا و ارز: هر فعل یا ترک فعلی است که موجب نقض تشریفات قانونی مربوط به ورود و خروج کالا و ارز گردد و بر اساس این قانون و یا سایر قوانین، قاچاق محسوب و برای آن مجازات تعیین شده باشد، در مبادی ورودی یا هر نقطه از کشور حتی محل عرضه آن در بازار داخلی کشف شود.
      ماده ۲ مکرر (الحاقی ۱۰ˏ۱۱ˏ۱۴۰۰)ـ موارد زیر قاچاق ارز محسوب می‌شود:

      الف (الحاقی ۱۰ˏ۱۱ˏ۱۴۰۰)ـ ورود ارز به کشور یا خروج ارز از کشور، بدون رعایت ضوابط مربوط که در حدود اختیارات قانونی توسط شورای پول و اعتبار تعیین می‌شود.

      ب (الحاقی ۱۰ˏ۱۱ˏ۱۴۰۰)ـ هرگونه اقدام به خروج ارز از کشور بدون رعایت ضوابط مربوط که در حدود اختیارات قانونی توسط شورای پول و اعتبار تعیین می‌شود.

      پ (الحاقی ۱۰ˏ۱۱ˏ۱۴۰۰)ـ انجام معامله ارزی در کشور، تحت هر عنوان نظیر خرید، فروش، حواله، معاوضه یا صلح، مگر آنکه حداقل یکی از طرفین معامله، صرافی مجاز، بانک یا مؤسسه مالی و اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی باشد. حکم این بند شامل مواردی است که در زمان انجام معامله، حداقل یکی از طرفین در کشور باشند.

      معاملاتی که با مجوز بانک مرکزی و در حدود ضوابط تعیین شده این بانک توسط اشخاصی نظیر واردکنندگان و صادرکنندگان و معامله گران در بورس‌‌های کالایی صورت می‌گیرد، از شمول این بند و بند «ت» این ماده خارج است.

      ت (الحاقی ۱۰ˏ۱۱ˏ۱۴۰۰)ـ هرگونه معامله ارز توسط صرافی یا غیر آن که تحویل ارز و ما به ازای آن به روز یا روز‌های آینده موکول شده ولی منجر به تحویل ارز نمی‌شود یا از ابتدا قصد تحویل ارز وجود نداشته است و قصد طرفین ‌‌تنها تسویه تفاوت قیمت ارز بوده است.

      ث (الحاقی ۱۰ˏ۱۱ˏ۱۴۰۰)ـ انجام کارگزاری خدمات ارزی در داخل کشور برای اشخاص خارج از کشور، بدون داشتن مجوز انجام عملیات صرافی از بانک مرکزی.

      تبصره (الحاقی ۱۰ˏ۱۱ˏ۱۴۰۰)ـ کارگزار، شخصی است که ما به¬ ازای ارز معامله شده را در کشور دریافت می‌نماید.

      ج (الحاقی ۱۰ˏ۱۱ˏ۱۴۰۰)ـ عدم ثبت معاملات ارزی در سامانه ارزی یا ثبت ناقص یا خلاف واقع اطلاعات مربوط به معاملات مذکور در این سامانه توسط صرافی، بانک یا مؤسسه مالی- اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی.

      چ (الحاقی ۱۰ˏ۱۱ˏ۱۴۰۰)ـ عدم ارائه صورت حساب خرید معتبر یا ارائه صورت حساب خرید خلاف واقع یا دارای اطلاعات ناقص به مشتری توسط صرافی، بانک یا مؤسسه مالی- اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی

      ح (الحاقی ۱۰ˏ۱۱ˏ۱۴۰۰)ـ عرضه، حمل یا نگهداری ارز فاقد صورتحساب خرید معتبر یا فاقد مجوز ورود توسط اشخاصی غیر از صرافی، بانک یا مؤسسه مالی- اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی. ورود ارز به کشور تا سقف تعیینی توسط بانک مرکزی از شمول این بند خارج است. مالکان ارز درخصوص ارزهایی که قبل از لازم الاجراء شدن این قانون در اختیار داشته اند و مازاد بر میزان معافیت ارز قابل حمل و نگهداری اعلامی از سوی بانک مرکزی و فاقد صورتحساب معتبر موضوع تبصره (۲) این ماده است، مکلفند ظرف سه ماه نسبت به ثبت اطلاعات در سامانه مذکور در تبصره (۳) این ماده اقدام کنند.

      تبصره ۱(الحاقی ۱۰ˏ۱۱ˏ۱۴۰۰)ـ صرافی، شخص حقوقی است که از بانک مرکزی مجوز انجام عملیات صرافی أخذ نموده است. مجوز صرافی قائم به شخص حقوقی صرافی است و به هیچ طریقی قابل واگذاری یا توکیل به غیر نیست.

  12. سلام ببخشید بنده یک سال پیش از تراست ولت هک شدم وقتی پلیس فتا رفتم گفت که یکی رمزشوداشته بعد چندماه پیگیرشدم که متوجه شدم لینک های جعلی بوده که حسابم خالی شده واین موضوع دوباره به پلیس گفتم امکانش هست که این موضوع روپیگیری کنن وازشون بخوام که پرونده مرا به تهران بفرستن واونجا پیگیری کنن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه