کیفِ پول رمزارز

انواع کیف پول ارز دیجیتال

یک زمانی سکه‌ها، که پول‌های رایج بودند را درونِ کوزه‌ها می‌ریختند و دفن می‌کردند تا از شر دزدها محفوظ بمانند.

بعدها، با رایج شدنِ اسکناس که حجم و وزن کمتری داشت، مکان‌های نگه‌داری از پول نیز تغییر کردند.

تولد بانک و به خصوص کارت‌های اعتباری، به اعتقاد خیلی‌ها شیوه‌ی نگه‌داری از پول را به آخرین و راحت‌ترین شکل خودش رساند. اما نه، هنوز برای بشر زود است که از نوآوری دست بکشد و به قولِ شاعر:

«هزار باده‌ی ناخورده در رگِ تاک است».

رمزارزها به قدری با درکِ ما از پول فاصله داشتند که سال‌ها طول کشید تا عده‌ی قابل توجهی از مردم به این ابداعِ مالیِ بشر روی خوش نشان دهند.

شاید اصلی‌ترین علت عجیب و غریب به نظر رسیدنِ رمزارزها هم غیرقابل لمس بودنشان باشد.

ما نمی‌توانیم بیت‌کوین یا اتریوم‌هایمان را کف دست بگیریم و دیدنشان برق‌ به چشم‌هایمان بیاندازد. همه چیز خلاصه شده در تعدادی رمز.

این خودش چالش جدیِ هرکسی است که می‌خواهد رمزارز بخرد؛ کجا نگهشان دارم؟

رمز را نه می‌شود به خاطر سپرد و نه می‌شود در کوزه ریخت یا توی بانک گذاشت. کیف پول رمزارز، تنها راه نگه‌داری از آن است.

اما کیف پول ارزِ دیجیتال چیست؟ چه انواعی دارد؟ و این انواعِ مختلف کیف پول رمزارز چه مزایا و معایبی دارند؟ در این مطلب با ما همراه باشید.

کیف پول رمزنگاری شده چیست؟

همانطور که می‌دانید رمزارز یک رشته کد است که از طریق فرایندی به نام استخراج (Mining) به دست می‌آید و وجود فیزیکی ندارد. کیف پولی که از رمزارز شما نگه‌داری می‌کند درواقع وظیفه حفظ دو رمز یا کلید را بر عهده دارد؛ کلید خصوصی و کلید عمومی.

کلید خصوصی که رشته‌کدی متشکل از اعداد و حروف است نشان دهنده‌ی دارایی رمزارزی شماست. هرکس که این کد را داشته باشد می‌تواند تمام کیف پول شما را خالی کند. پس حتما در حفظ و نگه‌داری از آن احتیاط کامل را داشته باشید.

کلید عمومی به دارنده اجازه انتقال موجودی کیف پول را نمی‌دهد. پس شما می‌توانید با خیال راحت آن را در اختیار دیگران قرار دهید تا برای انتقال رمزارز به کیف پولتان یا تایید تراکنش‌ها از آن استفاده کنند.

انواعِ کیفِ پولِ رمزنگاری شده چیست؟

کیف پول‌های ارزهای دیجیتال را می‌توان به چند شکل دسته‌بندی کرد.

اول به اعتبار آنلاین یا آفلاین بودنشان. کیف‌ پول‌های رمزنگاری شده‌ی آنلاین یا گرم به شبکه اینترنت متصل هستند و کیف پول‌های آفلاین یا سرد فقط برای تراکنش به اینترنت وصل می‌شود.

دسته‌‌بندیِ دیگرِ کیف پول‌های ارزهای دیجیتال را می‌توان به اعتبارِ سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری بودنشان انجام داد.

بعضی کیف پول‌ها به شکل نرم‌افزار هستند و برخی دیگر به شکل یک هارد یا یک فلش مموری.

کیف پول‌های کاغذی نیز نوع دیگری از کیف پول‌های ارز دیجیتال هستند که در آن‌ها، اطلاعات رمزهای شما روی کاغذ چاپ می‌شود و به وسیله یک QR کد در اختیار شما قرار می‌گیرند.

تفاوت دیگری که می‌تواند یک دسته‌بندی را شکل دهد این است که آیا کیف پول رمز خصوصی را در اختیار شما قرار می‌دهد یا خیر.

اگر یک کیف پول رمز خصوصی را به شما ندهد، به آن کیف پول امانی گفته می‌شود. یعنی رمزارزهای شما به صورت امانی نزد ارائه کننده خدمات باقی می‌ماند. این ارائه دهندگان معمولا صرافی‌ها هستند که هر از گاهی خبر یک کلاهبرداری کلان نیز از آن‌ها به گوش می‌رسد.

همچنین بخوانید: تکلیف سرمایه مردم در صرافی کریپتولند

اگر کیف پول ارز دیجیتال، رمز خصوصی را به شما بدهد، به آن غیرامانی گفته می‌شود.

معروف‌ترین دسته‌بندی کیف پول‌های ارزهای دیجیتال، تقسیم‌بندی بر اساس آنلاین و آفلاین بودن، یا همان سرد و گرم است. که در زیر به تعدادی از آن‌ها خواهیم پرداخت.

کیف پول‌های موبایل

شاید محبوب‌ترین انواع کیف پول‌های رمزارز، کیف پول‌های موبایلی باشند. چرا که امروزه استفاده از موبایل بسیار مرسوم و رایج است و همه از آن بهره‌مند هستند. کیف پول‌های موبایل به شکل یک نرم‌افزار بر روی تلفن همراه شما نصب می‌شوند و به شما اجازه نگه‌داری و خرید و فروشِ رمزارزها را می‌دهند.

کیف‌ پول‌های دسکتاپ

این کیف پول‌ها به شکل یک نرم‌افزار روی کامپیوتر شخصی شما نصب می‌شوند. این نوع از کیف‌پول‌های رمزنگاری شده دارای امنیت نسبتا بالایی هستند اما همچنان خطر آلودگی‌های ویروسی آن‌ها را تهدید می‌کند.

پس اگر مایل به استقاده از این کیف پول جهت نگه‌داری از ارزهای دیجیتالتان هستید حتما آنتی‌ویروس‌تان را به روز نگه دارید و هر دستگاهی را به آن متصل نکنید.

کیف پول‌های متصل به مرورگر

در دو نوع پیشین از کیف پول‌ها شما حتما نیاز به یکی از دستگاه‌هایتان داشتید. اما در این مورد، کیف پول می‌تواند به شکل یک افزونه به مرورگرهای شما در لپ تاپ یا موبایلتان وصل شود و شما را از خدمات مختلفش بهره‌مند کند.

کیف پول‌های تحتِ وب

این کیف پول‌ها خدماتشان را در بستر یک وب‌سایت ارائه می‌کنند. این کیف پول لزوما آنلاین یا به اصطلاح گرم است.

مزیت مهم این نوع از کیف پول‌ها این است که شما را محدود به استفاده از دستگاه خاصی نمی‌کند و حتی در صورتی که به موبایل یا کامپیوترتان دسترسی نداشته باشید نیز می‌توانید با استفاده از هر سیستمی تراکنش‌های مورد نیازتان را انجام دهید.

مزایا و معایب کیف پول‌های سرد و گرم چیست؟

همانطور که گفته شد، کیفِ پول‌های گرم آنلاین هستند و علیرغم همه اقدامات امنیتی که در موردشان پیش‌بینی شده، همچنان امکان هک یا لو رفتنِ رمزشان و در نتیجه تهدیدِ دارایی‌های شما وجود دارد.

مخصوصا زمانی که کیف پول شما امانی باشد. اما به دلیلِ انواعِ متنوع‌تر و دسترسی بیشر به دارایی‌ها این کیف‌پول‌ بیشتر مورد اقبال کاربران قرار می‌گیرد.

کیفِ پول‌های سردِ رمزارز، دسترسی کمتری به دارنده‌ی ارز دیجیتال می‌دهند. اما به دلیلِ آفلاین بودن دارایی شما را از هک و سرقتِ الکترونیک محفوظ می‌دارند.

بهترین راه اما، استفاده‌ی ترکیبی از این کیف پول‌هاست. یعنی همیشه بیشتر دارایی‌تان را در یک کیف پول سرد نگه دارید تا امن باشد و مقداری از رمزارزهایتان را نیز در کیف پول گرم نگه دارید تا هر زمان که خواستید به آن دسترسی داشته باشید.

نتیجه‌گیری

نگه‌داری از رمزارز، مانند نگه‌داری از هر سرمایه‌ی دیگری، شاید اولین دغدغه مالکِ آن باشد.

ما در این مطلب سعی کردیم اطلاعاتی که می‌تواند برای انتخاب کیف پول برای شما مهم باشد در اختیارتان قرار دهیم و در انتها لازم می‌دانیم بر دو نکته تاکید کنیم. اول اینکه برای انتخاب کیف پول حتما باید به نوع نیاز و سرمایه‌گذاری‌تان دقت کنید.

نکته دوم اینکه برای استفاده از صرافی‌ها یا کیف‌ پول‌ها حتما با وکیل متخصص در ارزهای دیجیتال مشورت کنید و در صورتی که خدایی نکرده مورد کلاهبرداری قرار گرفتید نیز، مشورت با وکیل متخصص را فراموش نکنید.

سوالات و نظرات
سوال یا نظرتان را برای ما بنویسید، کامنت‌ها برای ما مهم هستند و سریع به انها پاسخ می‌دهیم! ما پاسخ نظرات را از طریق پیامک به شما اطلاع‌رسانی می‌کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه