سامانه شکایت از کسب ‌وکارهای اینترنتی در اینماد

شکایت از طریق اینماد

با فراگیر شدنِ اینترنت و به خصوص در روزگارِ عالم‌گیریِ کرونا، خرید اینترنتی، تبدیل به جایگزینِ نجات‌بخشی برای همه‌ی مردم در سراسر جهان شد. اما این سکه نیز دو روی متفاوت داشت.

حتما قبول دارید که رنجِ کم شدنِ پول از جیبمان فقط با در دست گرفتنِ محصول مورد نظر جبران می‌شود. خرید اینترنتی بنا بر طبیعتِ معامله از راه دور، درک این لذت را برای چند روز به تعویق می‌اندازد.

اما مسئله‌ی بسیار آزاردهنده‌‌تر، برخوردن به مشکل با فروشنده‌ی اینترنتی است. آن زمان علاوه بر رنجِ کم شدنِ پول، باید زحمتِ رفت‌وآمدهای مکرر به دادسرا را هم تحمل کنیم.

اما آیا واقعا راه بهتری نیست؟ چرا، هست!

در این مطلب با ما همراه باشید تا در مورد این راه جدید اطلاعات بیشتری کسب کنید.

اینماد چیست؟

حتما موقع خرید از فروشگاه‌های اینترنتی، نمادِ اعتماد الکترونیکی یا اینماد را دیده‌اید. آیا می‌دانید این نماد چیست؟

«نماد اعتماد الکترونیکی یا اینماد، نشانه‌اي است که منحصراً توسط مرکز توسعه تجارت الکترونيکي صادر شده و به کسب و کارهاي مجازي (کسب و کار اينترنتي و موبایل) مجاز با هدف ساماندهي، احراز هويت و صلاحيت آنها اعطا مي‌گردد؛ اين نماد پس از بررسي درگاه‌ (وب‌سایت) و احراز هويت و صلاحيت مالک (حقيقي يا حقوقي) آن براي مدت دو سال صادر مي‌گردد.»

وب‌سایت اینماد خدمات متنوعی را به متقاضیان ارائه می‌دهد. خدماتی از قبیل:

  1. ارائه‌ی اخبار و اطلاعیه‌ها
  2. ثبت کسب و کارها
  3. ثبت تخلفات کسب و کارها
  4. ارائه فهرستِ کسب و کارهای تعلیق شده
  5. ارائه قوانین، مقررات و آیین‌نامه‎‌های مرتبط با تجارت الکترونیک

اما خدمت جدیدی که موضوعِ این مطلب نیز می‌باشد قابلیت شکایت و حل اختلاف است.

این قابلیت اکنون به صورت یکپارچه و در سامانه هوشمند رسیدگی به شکایات در دسترس است.

درواقع برای ثبت شکایت از کسب و کارهای دارای نماد اعتماد الکترونیک می‌توان از هر دو طریقِ سامانه هوشمند رسیدگی به شکایات و سامانه‌ی اینماد اقدام کرد.

سامانه هوشمند رسیدگی به شکایات چیست؟

در تاریخ 21 اسفند 1400 سامانه هوشمند رسیدگی به شکایات از کسب‌ وکارهای اینترنتی و داوری برخط رونمایی شد.

با رونمایی از این سامانه خریداران می‌توانند از کسب و کارهای دارای نماد اعتماد الکترونیکی، از طریقِ همین سامانه شکایت کنند.

این شیوه شکایت از فروشگاه‌های اینترنتی، مزیت‌هایی نسبت به دیگر شیوه‌های شکایت از جمله مراجعه به دادسرای جرایم رایانه‌ای و مراجعه به پلیس فتا دارد.

این مزایا عبارتند از:

1. رسیدگی سریع

2. هزینه‌ی کمتر

3. حق انتخاب در مورد شیوه رسیدگی

4. رسیدگی تخصصی

5. امکانِ اجرای رای صادر شده توسط مراجع قانونی

البته شکایت از کسب و کارها از طریق سامانه هوشمند رسیدگی به شکایات یک ضعف عمده هم دارد. زیرا در این سامانه تنها می‌توان از کسب و کارهای دارای نشان اعتماد الکترونیک شکایت کرد و نه همه کسب و کارهای اینترنتی.

شکایت از طریق سامانه هوشمند رسیدگی به شکایات چه شرایطی دارد؟

اولین شرط این است که سایتی که قصد شکایت از آن را دارید دارای نشان نماد اعتماد الکترونیکی باشد. لازم به ذکر است که علاوه بر وب‌سایت‌ها، فروشگاه‌های اینترنتی که در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها فعالیت می‌کنند نیز می‌توانند نشانِ اعتماد الکترونیک (اینماد) را کسب کنند. 

دومین شرط این است که شاکی حتما اسناد تراکنش انجام شده برای خرید از سایت و کد رهگیری آن را داشته باشد. اطلاعات این اسناد برای پر کردنِ فرم شکایت در سامانه هوشمند رسیدگی به شکایات لازم است.

سومین شرط این است که شکایت باید در مورد اختلافاتِ ذکر شده در شیوه‌نامه سامانه هوشمند شکایات باشد. در غیر این صورت رسیدگی به این اختلافات از طریق سامانه هوشمند رسیدگی به شکایات ممکن نخواهد بود. اختلافات ذکر شده در شیوه‌نامه به شرح زیر است:

  1. عدم تحویل کالا/خدمت
  2. عدم بازگشت وجه در صورت انصراف یا عدم ایفای تعهد
  3. مغایرت، معیوبی یا نقص کالا/خدمت مورد تعهد
  4. تأخیر در تحویل کالا/خدمت یا تاخیر بازگشت وجه در صورت انصراف یا عدم تامین
  5. تحمیل وجه اضافه یا شرایط جدید پس از فروش
  6. عدم پایبندی به شرایط تعهدشده (خدمات پس از فروش و …)
  7. عدم صدور صورتحساب (فاکتور) استاندارد

علاوه بر موارد ذکر شده، دسته‌ای دیگر از موارد نیز در این سامانه قابل پیگیری هستند. این موارد علاوه بر جنبه‌ای که مربوط به طرفین است، شامل موارد تخلف نیز می‌باشد. مانند:

  1. گران‌فروشی
  2. عدم درج قیمت
  3. فروش کالای تقلبی/ قاچاق
  4. عدم ارائه فاکتور فروش

همانطور که گفته شد، این مسائل علاوه بر ضرری که به خریدار وارد می‌کنند، دارای جنبه عمومی نیز بوده و تخلف محسوب می‌شوند. به شکایت‌هایی از این دست در مراجع تخصصی اداری رسیدگی می‌شود. در بخش پایانی بیشتر به این مراجع خواهیم پرداخت.

چگونه ثبت شکایت از فروشگاه اینترنتی در سامانه اینماد انجام دهیم؟

برای ثبت شکایت از خود از کسب و کارهای دارای نماد اعتماد الکترونیکی ابتدا باید به سامانه اینماد به نشانی enamad.ir مراجعه کنید. سپس در بخش مصرف‌کنندگان گزینه‌ی سامانه‌ی شکایت از کسب و کار را انتخاب کنید.

 ورود به سامانه برای ثبت شکایت از فروشگاه اینترنتی در سامانه اینماد

در صورتی که از قبل در این سامانه ثبت‌نام کرده باشید، می‌توانید با وارد کردن مشخصات به پنل کاربری دسترسی پیدا کنید و در غیر این صورت باید با وارد شدن به لینک درگاه یکپارچه‌ ثبت شکایات اقدام به ثبت‌نام نمایید.

پس از ورود به سامانه‌ی هوشمندِ رسیدگی به شکایات، ورود به سامانه را انتخاب کنید.

 ثبت شکایت از فروشگاه اینترنتی در سامانه اینماد

پس از آن، می‌توانید اقدام به ثبت‌ نام نمایید.

.

پس از ورود به پنل کاربری، گزینه ثبت شکایت را انتخاب نمایید.

سپس فرم زیر را به دقت تکمیل نموده و شکایت خود را در سامانه هوشمند رسیدگی به شکایات ثبت کنید.

هزینه ثبت شکایت در اینماد چقدر است؟

هزینه ثبت شکایت باید در ابتدای فرایند رسیدگی و توسط مصرف‌کننده پرداخت شود. اما اگر کسب و کار محکوم شود و اقدام به اجرای رای نکند، هزینه بر عهده‌ی کسب‌وکار خواهد بود. میزان هزینه مطابق شیوه‌نامه‌ی سامانه هوشمند رسیدگی به شکایات به شرح زیر است:

نوع اختلافخواستهتعرفه
عدم تحویل کالا / خدمتالف) تحویل کاال یا خدمت، یا ب) بازگشت کل وجه پرداختی اعم از قیمت کاال یا خدمت و هزینههای جانبی (بستهبندی، ارسال و …) و در هر یک از دو صورت )الف) یا (ب) پرداخت خسارات ناشی از تأخیر20  درصد مبلغ تراکنش
عدم بازگشت وجه در صورت انصراف یا عدم امکان تأمینبازگشت کل وجه پرداختی اعم از قیمت کاال یا خدمت و هزینههای جانبی )بستهبندی، ارسال و …) و پرداخت خسارات ناشی از مرجوعی و تأخیر20  درصد مبلغ تراکنش
مغایرت، معیوبی یا نقص کالا / خدمت مورد تعهدالف) تغییر، تعویض یا تکمیل طبق کاال یا خدمت مورد تعهد هنگام معامله، یا ب) بازگشت کل وجه پرداختی اعم از قیمت کاال یا خدمت و هزینههای جانبی )بستهبندی، ارسال و …) و در هر یک از دو صورت (الف) یا (ب) پرداخت خسارات ناشی از مرجوعی و تأخیر10  درصد مبلغ تراکنش
تأخیر در تحویل کالا / خدمت یا بازگشت وجه در صورت انصراف یا عدم امکان تأمینپرداخت خسارات ناشی از مرجوعی و تأخیر5 درصد مبلغ تراکنش
تحمیل وجه اضافه یا شرایط جدید پس از فروشبازگشت کل وجه پرداختی اضافه بر مفاد اولیه معامله و پرداخت خسارات ناشی از مرجوعی و تأخیر5 درصد مبلغ تراکنش
عدم پایبندی به شرایط تعهدشده (خدمات پس از فروش و …)الف) ایفای کامل شرایط تعهدشده هنگام معامله (از جمله ثبت انتقال مالکیت، ارائه کارت گارانتی، بن خرید، خدمات پس از فروش و …) یا ب) بازگشت کل وجه پرداختی اعم از قیمت کالا یا خدمت و هزینههای جانبی (بستهبندی، ارسال و …) و در هر یک از دو صورت (الف) یا (ب) پرداخت خسارات ناشی از مرجوعی و تأخیر5 درصد مبلغ تراکنش
عدم صدور صورتحساب )فاکتور) استانداردالف) ارئه صورتحساب (فاکتور) استاندارد، یا ب) بازگشت کل وجه پرداختی اعم از قیمت کاال یا خدمت و هزینههای جانبی (بستهبندی، ارسال و …) و در هر یک از دو صورت (الف) یا (ب) پرداخت خسارات ناشی از مرجوعی و تأخیر2 درصد مبلغ تراکنش

ذکر این نکته مهم است که اگر بیش از یک نوع اختلاف به صورت هم‌زمان توسط شما انتخاب شود، هزینه رسیدگی برابر با بیشترین تعرفه خواهد بود. همچنین به یاد داشته باشید که پس از پرداخت هزینه رسیدگی، به هیچ عنوان نمی‌توانید مبلغ آن را پس بگیرید.

شیوه حل و فصل اختلافات در اینماد چیست؟ 

همانطور که پیش‌تر گفتیم، یکی از مزایای ثبت شکایت در سامانه هوشمند رسیدگی به شکایات، داشتن حق انتخاب در مورد شیوه‌ی رسیدگی است. حل و فصل اختلافاتِ ناشی از معاملات اینترنتی با فروشندگانِ دارای نماد اعتماد الکترونیک به سه شکل است.

مذاکره

پس از ثبت شکایت به روشی که پیشتر گفته شد، سامانه یک نسخه از شکایت شما را برای فروشنده ارسال می‌کند.

فروشنده 76 ساعت فرصت دارد تا به شکایت شما پاسخ دهد. شما می‌توانید پس از مشاهده پاسخِ فروشنده مطالبی را مجددا اظهار کنید یا می‌توانید سراغ باقی راه‌های حل و فصل اختلاف بروید.

این امکان در صورتی که فروشنده پاسخ شما را ندهد نیز وجود دارد. لازم به ذکر است که در صورت تکرارِ تاخیر یا امتناع از پاسخ دادن، فروشنده ممکن است با تعلیقِ نمادِ اعتماد الکترونیک خود مواجه شود.

ارجاع به داوری

در صورتی که با مذاکره مستقیم توافقی حاصل نشود، یکی از گزینه‌های شما برای پیگیری شکایت ارجاع به داوری است.

در این مرحله پس از قبول داوری و پرداخت هزینه، داوری به جریان می‌افتد. داوران دفاعیه‌ها را مطالعه کرده و نظرات خود را بیان می‌کنند. سپس در نشستی مشترک رای را صادر می‌نمایند.

رای صادر شده به طرفین ابلاغ می‌شود و قطعی تلقی می‌گردد. لازم به ذکر است که در صحبت‌های وزیر محترم دادگستری در روزِ رونمایی از سامانه هوشمند رسیدگی به شکایات، شیوه‌ی داوری در این سامانه به صورت جمع‌سپاری عنوان شده بود.

جمع‌سپاری شیوه‌ای از انجام دادن فعالیت‌، به خصوص فعالیت اقتصادی است که در آن انجامِ کار، بدون اینکه به سازمان، نهاد یا شرکتی خاص سپرده شود، تماما توسط داوطلبان صورت می‌گیرد.

اما در شیوه‌نامه‌ی سامانه هوشمند رسیدگی به شکایات آمده که انتخاب داوران توسط کمیسیون داوری کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی ایران انجام می‌گیرد. واضح است که این شیوه کاملا با جمع‌سپاری متفاوت است.

مراجع اداری

در صورتی که طرفین در مرحله مذاکره به توافق نرسند، گزینه‌ی ارجاع پرونده به مراجع اداری نیز روی میز است.

توضیح اینکه، علاوه بر مراجع قضایی، بعضی مراجع اداری نیز وجود دارند که به مسائل تخصصی در حوزه وظایف خود رسیدگی می‌کنند.

برای مثال کمیسیون ماده 100 شهرداری یا هیئت حل اختلاف کارگر و کارفرما شاید برایتان نام‌های آشنایی باشند. البته این مراجع موضوع بحث ما در این مطلب نیستند. در موارد قابل شکایت در سامانه هوشمند شکایات، تخلفاتی از قبیل گران‌فروشی، فروش کالای قاچاق و مانند این‌ها نیز به چشم می‌خورد.

مرجع اداری رسیدگی به این تخلفات، سازمان تعزیرات حکومتی است. این سازمان یک مرجع اداری است که زیر نظر وزارت دادگستری فعالیت می‌کند.

وظیفه سازمان تعزیرات پیشگری و برخورد با تخلفاتی است که در قانون تعزیرات حکومتی ذکر شده مانند تخلفاتی که در بالا نام بردیم.

این مراجع پس از دریافت شکایت از طریق سامانه هوشمند رسیدگی به شکایات و پس از رفع نواقص پرونده اقدام به رسیدگی و صدور رای می‌کنند.  

نتیجه‌گیری

با توجه به وقت‌گیر و زمان‌بر بودنِ رسیدگی به شکایاتِ ناشی از خریدهای اینترنتی، به نظر می‌رسد که اقدام از طریق سامانه جامع شکایات راه بهتری باشد.

در این روش شما از حق انتخاب برای تعیین شیوه رسیدگی برخوردارید. همچنین رای صادر شده صورتی که توسط فروشنده اجرا نشود قابل اجرا در مراجع قضایی است.

البته همچنان برای شکایت از کسب و کارهایی که نماد اعتماد الکترونیک ندارند، مجبور به اقدام از طریق دادسرا یا پلیس فتا هستید. 

سوالات و نظرات
سوال یا نظرتان را برای ما بنویسید، کامنت‌ها برای ما مهم هستند و سریع به انها پاسخ می‌دهیم! ما پاسخ نظرات را از طریق پیامک به شما اطلاع‌رسانی می‌کنیم.

37 پاسخ

  1. سلام اون کس های که با کارت ه کارت به حساب شخص مورد نظر هزینه را پرداخت کرده اند چه کاری باید انجام بدهند

  2. نحوه برخورد با افراد خاطی و سواستفاده کنندگان در این روش بسیار ضعیف و ناکارآمد است
    ضمنا اطلاعاتی را در فرم شکایت از شاکی می خواهید که در اکثر موارد در هنگام خرید توسط خریدار یادداشت نشده و بدست آوردن این اطلاعات بسیار دشوار یا بعضا غیر ممکن است و شاکی را از ثبت شکایت خود منصرف می کند
    اگر عدالتی بود با یک شکایت ساده حق باید به حق دار می رسید
    20 در صد یک تراکنش 100 میلیون تومانی می شود 20 میلیون تومان که شما از شاکی می گیرید و آن هم معلوم نیست فرد خاطی محکوم شود یا نه که در واقع سر گردنه گیری است برای سرکیسه کردن مردم بیچاره
    اگر شاکی 20 میلیون تومان را نداشت نمی تواند حق خود را بگیرد و این ظلم علنی است
    موضوع بعدی این است که چرا بابت یک شکایت ساده شما باید 20 میلیون بگیرید مگر چه می کنید
    فروشندگان دارای اینماد هم به این موضوعات واقف هستند و مردم را سرکیسه می کنند
    به امید روزی که حکومت دادگری حقوق مردم را استیفا کند

  3. سلام ممنون از مطلب خوبتون
    من خرید اینترنتی داشتم
    قسمت شماره پایانه یا ترمینال و چی باید بنویسم

    1. با سلام. شماره پایانه یا ترمینال برای دستگاه کارتخوان بوده و رسیدهای چاپی کارتخوان که پس از پرداخت موفق به شما داده شد دارای اطلاعات پذیرنده و کد پایانه هستند.
      برای پرداخت الکترونیک از طریق درگاه‌های پرداخت اینترنتی پس از انجام تراکنش یک شماره پیگیری دریافت می‌کنید که این شماره پیگیری منحصر به همان یک تراکنش و حاوی اطلاعات مهم آن تراکنش است.

        1. با سلام. کد پایانه تنها متعلق به رسیدهای چاپی کارتخوان است. در پرداخت اینترنتی شماره پی‌گیری حاوی اطلاعات تراکنش است که به پاسخ اضافه شد. ممنون از تذکر شما.

  4. سلام وقت بخیر سامانه خطای استعلام بانک میده و نمیتونم شکایت ثبت کنم حتما باید تو ساعت کاری بانک باشه؟

  5. با سلام وقتی شکایت با مذاکره با فروشنده بی نتیجه ماند شکایت رو به اداری ارجاع دادم آیا باید بعد از این مرحله هزینه ای پرداخت کنم ؟

    1. با سلام و احترام. احتمالا منظورتان از اداری، مرجع ادرای ثبت شکایت یعنی سازمان تعزیرات حکومتی باشد. توجه داشته باشید که این سازمان به تخلفات اقتصادی و صنفی مانند گران‌فروشی، کم‌فروشی، احتکار و.. رسیدگی می‌کند و اگر موضوع شکایت شما این مسائل نیست، باید شکایت خود را به مرجع صالح ارجاع دهید؛ یعنی پلیس فتا یا دادسرا برای طرح شکایت کیفری. البته در صورتی که فروشگاه اینترنتی دارای نماد اعتماد الکترونیک بوده یا از اتحادیه مجوز گرفته باشد می‌توانید به سامانه نماد اعتماد الکترونیکی به آدرس enamad.ir مراجعه نموده و شکایتتون رو ثبت کنید.
      در هرحال پس از ثبت شکایت شما در سامانه سازمان تعزیرات، به شکایت شما رسیدگی می‌شود و نیاز به پرداخت هزینه نخواهد بود. شما می‌توانید با استفاده از شماره پرونده به سامانه (https://tazirat.gov.ir/) مراجعه کرده و در قسمت “سامانه شکایات و گزارش مردمی” بخش “اطلاع‌رسانی پرونده تعزیرات”، پرونده تعزیرات خود را پیگیری نمایید.

  6. فرایند ثبت شکایت اینماد رو انقدر سخت کردن که نمیشه شکایت کرد
    بعد میان توی تلویزیون میگن شکایات کم شده
    مردم رو چی فرض میکنن؟
    این اطلاعات رو از کجا بیاریم که شکایت کنیم

    1. با سلام. ممنون از همراهی شما. نظر شما کاملا درست می‌باشد. بنظر می‌رسد باید فرآیند آسان‌تری برای این کار در نظر گرفته شود.

        1. با سلام. احتمالا مشکل سایت باشد. می‌توانید مجددا امتحان کنید.

    2. سلام برای شکایت در اینماد قسمت فاکتور برای خرید اینترنتی که شماره فاکتور نداریم چکار کنیم

      1. با سلام. شماره فاکتور شماره‌های منحصر به فردی هستند که به فاکتورها اختصاص داده می‌شوند و برای پیگیری سفارش می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. شماره فاکتور در برگ فاکتور درج می‌گردد و تنها با داشتن خود فاکتور یا برگ آن که به مشتری داده می‌شود می‌توان به آن دسترسی داشت.
        در صورتی که در سامانه می‌توان قسمت شماره فاکتور را خالی گذاشت، آن را خالی گذاشته و در مراحل بعدی از دیگر اسناد و مدارک استفاده نمایید. در غیر این صورت راهی غیر از پر کردن شماره فاکتور ندارید.

  7. سلام من خریدی انجام دادم بهم اضافه گرفتند از قیمت مصوب اعلامی روی جلد یعنی قیمت نهایی مصرف کننده هرچقدر خاستم ثبت شکایت کنم نشد اکه میشه راهنمایی کنید اینجا ۲۰۰ و خورده ای اضافه گرفتند پاسخ هم نمی‌دهند کم نکن کنید یک راننده هستم

    1. با سلام. طبق قانون نظام صنفی، گران‌فروشی تخلف بوده و می‌توان از طریق شماره 124 این تخلف را گزارش نمود.
      آدرس درگاه یکپارچه ثبت شکایت اینماد نیز https://comp.ecsw.ir/ می‌باشد.
      در صورتی که در سامانه به هر علت موفق به ثبت شکایت نشدید یا فروشگاه مذکور فاقد نماد اعتبار الکترونیک بود، باید شکایت خود را از طریق مراجع قضایی پیگیری نمایید که البته امری هزینه‌بردار و زمان‌بر می‌باشد.

  8. سلام موقع ثبت نام خطا میده در زمان انجام تراکنش نماد الکترونیک فاقد اعتبار بوده در حالی که تا اسفند ۱۴۰۲ اعتبار داره و من ۷ دی ۱۴۰۲ اقدام به خرید کردم .
    شکایتم ثبت نمیشه
    از جایی دیگ میشه پیگیری کرد

  9. سلام موقع ثبت شکایت خطا میده در زمان انجام تراکنش نماد الکترونیک فاقد اعتبار بوده در حالی که تا اسفند ۱۴۰۲ اعتبار داره و من ۷ دی ۱۴۰۲ اقدام به خرید کردم . شکایتم ثبت نمیشه از جایی دیگ میشه پیگیری کرد

  10. با سلام. موقع پر کردن مبلغ درج نمیشه عدد اول رو میزنم عدد بعدی صفر میشه و دیگه نمیشه مبلغ رو نوشت. چند روز داره امتحان میکنم نمیشه. اشکال از چیه؟

    1. با سلام. می‌توانید با پشتیبانی سامانه تماس بگیرید و مشکل را بیان کنید.

  11. من از شهریور شکایت کردم و هنوز خبری نشده😔و سال داره تموم میشه دیگه
    میگن شکایات زیاده باید صبر کنید تا به شما برسیم

  12. سلام. تمام مراحل ثبت شکایت در سایت اینماد رو با دقت پر کردم ولی اون گزینه ثبت نمیخوره و مدت هاست این مشکل هست. چکار کنم؟

    1. با سلام. به احتمال زیاد مشکل از خود سامانه می‌باشد. با پشتیبانی سایت تماس بگیرید.

  13. سلام وقت بخیر من در سایت تمام اطلاعات تراکنش رو وارد کردم اما ثبت شکایت رو می زنم شکایت من ثبت نمیشه چرا؟

    1. با سلام. علت می‌تواند مربوط به خود سایت باشد. با پشتیبانی سایت تماس بگیرید.

  14. سلام ، من شکایت ثبت کردم نتیجه داوری هم به نفع من بوده ، الان ۲۰ روز از ابلاغ رای گذشته و کسب و کار کاری انجام نداده ، برای من پیام اومده که میتونم به سامانه ثنا مراجعه کنم و درخواست اجراییه کنم ، ولی سامانه ثنا گزینه اجراییه نداره ؟ پرونده من داخل سایت ثنا وجود نداره ! ، ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. با سلام. شما می‌توانید با پشتیبان سایت تماس بگیرید و علت را جویا شوید.

  15. وقت بخیر توی سامانه اینماد ثبت شکایت کردم و ارجاع دادم به داوری حالا بعد از گذشت کلی وقت و پیگیری تلفنی از پشتیبانی سایت اینماد هیچ اقدامی انجام ندادن چطور میتونم از سامانه اینماد شکایت کنم؟ یا راه حل چیه؟

    1. با سلام. رسیدگی به شکایات در این سامانه بسته به حجم شکایات داشته و زمان مشخصی ندارد. برای پیگیری می‌توانید با شماره 124 تماس بگیرید.

  16. سلام
    اینماد که فعلا خودش مشکل داره و یکی باید بره از خودش شکایت کنه با این سامانه افتضاهی که داره…در سامانه جدید که اصلا نمی شه ثبت شکایت کرد و سامانه قدیم هم نمیشه رمز عبوری که فراموش کردی رو بازیابی کنی. هم از طریق ایمیل و هم تلفنی بهشون گفتم ولی جواب درستی نمیدن

    غیر از اینماد جای دیگه ای هست که بشه اینترنتی از کسب و کاری شکایت کرد؟

    من از فروشگاهی یک کد شارژ گرفتم که استفاده شده بوده و هرچی با پشتیبانیش صحبت کردم و با سند و مدرک نشون دادم که کدی که بهم دادن مشکل داشته، افاقه نکرد و میگه مشکل از سمت ما نیست…دو ماهه از سفارشم گذشته و مشکلم به هیچ نتیجه ای نرسیده

    من الان برای گرفتم حقم چیکار باید بکنم؟ لطفا راهنمایی کنید.

    1. باسلام. بله متاسفانه گزارش‌هایی مبنی بر مشکل داشتن سامانه وجود دارد که امیدوارم به زودی برطرف شود. در هرحال شما می‌توانید از طریق پلیس فتا یا مراجع قضایی شکایت خود را پیگیری نمایید.
      در مقاله زیر در خصوص شکایت از فروشگاه های اینترنتی صحبت شده. توصیه می‌شه مطالعه بفرمایید:
      https://snejatzadegan.com/complain-of-online-store/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه