ارتکاب جرم در امریکا و آلمان

سلام
اگر کسی از داخل ایران یک سایت غیر قانونی فروش سلاح در آلمان و امریکا راه انداخته باشه آیا در صورتی که این ۲ کشور اون شخص رو پیدا کنن قانون در داخل ایران شخص رو مجازات میکنه؟
در نظر داشته باشید هیچ سلاحی داخل ایران فروخته نمیشه و وبسایت مورد نظر فقط در داخل امریکا و آلمان اقدام به فروش سلاح میکنه

یک پاسخ

  1. با سلام.
    در صورتی که تمام یا بخشی از رفتار یا نتیجه مجرمانه در قلمرو حاکمیتی ایران ارتکاب یافته باشد، جرم مورد نظر ارتکاب‌یافته در ایران تلقی می‌شود. این مسئله علاوه بر مواد 3 و 4 قانون مجازات اسلامی، در بند الف و ب ماده 28 قانون جرایم رایانه‌ای نیز مورد اشاره قرار گرفته است. مطابق این ماده:
    علاوه بر موارد پیش‌بینی شده در دیگر قوانین، دادگاه‌های ایران در موارد زیر نیز صالح به رسیدگی خواهند بود
    الف) داده‌های مجرمانه یا داده‌هایی که برای ارتکاب جرم به کار رفته است به هر نحو در سامانه‌های رایانه‌ای و مخابراتی یا حامل‌های داده موجود در قلمرو حاکمیت زمینی، دریایی و هوایی جمهوری اسلامی ایران ذخیره شده باشد.
    ب) جرم از طریق تارنماهای (وب سایت‌های) دارای دامنه مرتبه بالای کد کشوری ایران ارتکاب یافته باشد.
    همچنین با توجه به تابعیت شما مطابق اصل صلاحیت تابعیت مثبت یا فعال یا صلاحیت شخصی فعال عمل می‌شود
    این اصل به حالتی اشاره دارد که در آن دادگاه‌های یک کشور به جرایمی که توسط اتباعش در خارج از قلمرو حاکمیتی آن کشور ارتکاب می‌یابند، رسیدگی می‌کند. بنابراین اگر یک ایرانی در خارج از کشور مرتکب جرم رایانه‌ای شود، دادگاه‌های ایران صالح به رسیدگی به آن جرم هستند.
    در این زمینه، ماده 7 قانون مجازات اسلامی بیان می‌دارد:
    …هریک از اتباع ایرانی در خارج کشور مرتکب جرمی شود، در صورتی که در ایران یافت شود و یا به ایران اعاده گردد، طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران محاکمه و مجازات می‌شود؛ مشروط بر اینکه:
    الف) رفتار ارتکابی به موجب قانون جمهوری اسلامی ایران جرم باشد؛
    ب) در صورتی که جرم ارتکابی از جرایم موجب تعزیر باشد، متهم در محل وقوع جرم محاکمه و تبرئه نشده یا در صورت محکومیت، مجازات کلا یا بعضا درباره او اجرا نشده باشد؛
    ج) طبق قوانین ایران موجبی برای منع یا موقوفی اجرای مجازات یا سقوط آن نباشد.

    در وبسایت مقاله‌ای با عنوان “آیا شکایت علیه مجرمین رایانه‌ای خارج از ایران ممکن است؟” وجود دارد که به بررسی بیشتر این موضوع پرداخته است. توصیه می‌شود مقاله را مطالعه بفرمایید: https://snejatzadegan.com/how-to-complain-against-criminals-outside-iran/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه

برای گرفتن مشاوره تخصصی در مورد مسائل تخصصی حقوقی همین حالا وقت مشاوره رزرو کنید.
سایر راه های ارتباطی:

مقالات مرتبط

مالکیت فکری چیست؟

مالکیت فکری

در دنیای امروز پیشرفت و زندگی مطلوب بشری تا حد بسیار زیادی وابسته به نوآوری‌های جدید و خلاقیت‌ها است.

از سوی دیگر، پیشرفت فناوری نیز تا حد بسیار زیادی وابسته به ابداعات و اختراعات جدیدی است که به وجود می‌آیند.

مالکیت فکری به سرمایه‌گذاران، هنرمندان، دانشمندان و دیگر افرادی که به هر نحو دارای ایده‌ها و خلاقیت هستند کمک می‌کند تا از طریق ثبت و حمایت از مالکیت‌های فکری خود، از زمان، سرمایه و نیرویی که در جهت خلق ایده‌ها و آثار جدید صرف کرده‌اند محافظت کند.

برای تسریع و تشویق فرآیند نوآوری بایستی حقوق مالکیت فکری در جوامع به طور گسترده به رسمیت شناخته شود تا پدیدآورندگان از اینکه آثار و خلاقیت‌های آنان توسط دیگر افراد مورد سوء استفاده قرار نمی‌گیرد اطمینان یابند.

در این مقاله به تعریف مالکیت فکری و همچنین انواع مختلف آن و نحوه ثبت این نوع از مالکیت‌ها خواهیم پرداخت.

سوالات مرتبط